W dniach 19-20 września br. w Spółce Energetycznej „Jastrzębie” S.A. pracownicy Bureau Veritas Certification Polska Sp. z o.o. przeprowadzili audit nadzoru II. Celem auditu była między innymi ocena zgodności z wymaganiami norm: PN-EN ISO 9001:2005 Systemy zarządzania jakością, PN-EN ISO 14001:2005 Systemy zarządzania środowiskowego oraz PN-N-18001 Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy.

Na podstawie przedłożonych dokumentów oraz rozmów z pracownikami Spółki, auditorzy potwierdzili, że system jest utrzymany, nadzorowany i ciągle doskonalony oraz zarekomendowali utrzymanie certyfikatu na kolejny rok. Rekomendacja auditorów potwierdza, że Spółka zapewnia wysoką jakość produktów i usług, a co za tym idzie - spełnia wymagania klientów i wszystkich zainteresowanych stron, przy jednoczesnym realizowaniu działań na rzecz ochrony środowiska i bezpieczeństwa pracy. Utrzymanie certyfikatu nie byłoby możliwe bez zaangażowania i wkładu pracy wszystkich pracowników Spółki, za co serdecznie dziękujemy.